Thursday, December 22, 2005

I love Skype

Skype are helt fantastiskt! Inte bara for att jag kan prata i timmar (om jag nu skulle vilja det) med vanner och familj som har Skype, jag anvader det ocksa for att ringa till folk som inte ar uppkopplade. Och det ar billigt. Sarskilt om man jamfor med att ringa vanlig telefon fran Brasilien. Sa den har veckan har jag och JS ringt till vara nara och kara och onska god jul. Och kunnat prata lange och ditt och datt. Sadan lyx som gor att det inte kanns som vi ar sarskilt langt ifran dem. Dessutom har jag SkypeIn, sa folk i England kan ringa ett vanligt London nummer och sa kopplas de till min Skype. Hur fiffigt som helst!

Imorgon bar det av mot kusten. Forst med buss till Curitba, 6h soder om Sao Paulo och sen tag pa lordag morgon ut till kusten. Darifran bat till Ilha do Mel (Honungson) dar vi ska fira jul. Sen upp till Rio for nyar.

Friday, December 16, 2005

Snörvel

Jag har varit sjuk mest hela veckan. I mandags var jag sa trott att jag var yr och illamaende, i tisdags var jag allmant hangig och i onsdags brot forkylningen ut med feber och ont i halsen. Idag har jag nyst som en tok, men jag har varken feber eller ont i halsen. Har knappt lamnat huset pa hela veckan sa nu hoppas jag pa att jag kommer att bli friskare infor helgen.

Basta Isa messade mig med suverana nyheter - hon har ordnat sa att vi ska fa lana hennes kompis mammas lagenhet vid Ipanema i Rio over hela nyarshelgen! JS och jag hade bestamt att vi skulle aka upp till Rio over nyar men vart vi skulle bo hangde lite i luften. Mojligtvis skulle vi kunna bo hemma hos en familj som JS kanner, men nu far vi istallet tillgang till en hel lagenhet. Genom att familjen kommer att vara borta en vecka sa bestamde vi oss snabbt for att stanna i Rio i fyra natter, istallet for de tidigare planerade tva. Sa nu far vi se mer av Rio, av Isa (som har kommit over fran London for en manad) och far mer "riktig semester". Happy, happy, joy, joy!

Tuesday, December 13, 2005

Tradgard

Glad Lucia pa er!
Det har varit en hel del Uppsalarelaterade aktiviteter pa senaste tiden. Forra onsdagen var vi och sag Fanny och Alexander pa bio, och i lordags var vi till botaniska tradgarden har i Sao Paulo. Dar har de ett omrade som kallas "Jardim de Lineu", Linnetradgarden, inspirerad av Uppsalas dito. Men hur jag an tittade och tittade, och kollade pa kartan att vi var pa ratt stalle, sa hade jag valdigt svart att se nagra likheter (forutom de laga hackarna). Dom sjalva:


I botaniska tradgarden i Uppsala







I Jardim Botanico i Sao Paulo








Utflykten till botaniska tradgarden var dock i sin helhet mycket lyckad. Vi promenerade i skuggan av traden utan att traffa pa nagra andra manniskor under langa strckor, vilket i Sao Paulo ar en valdig lyx. Sag orchideer och luktade pa olika kryddor. Tittade pa skoldpaddorna i dammen och kikade runt i vaxthusen.