Sunday, March 30, 2008

Kopierar fran Hypodea

For tjugo ar sedan bodde jag i gnallbaltet, var 12 ar och madde miserabelt och ville bort, bort, bort. Min sote bror var 4 ar.
For femton ar sedan bodde jag i Mexico City och alskade livet. Gick gymnasiet pa en internationell skola, var fruktansvart kar i min pojkvan (vi haller fortfarande kontakt och det ar fint och tanken pa honom far mig alltid att le), alskade mina studier (valdigt utmanande och det var underbart att ha studieinriktade vanner efter hostadiet i mellansverige dar det var coolt att fa tvaor och sen pluggade typ alla pa Komvux fem ar senare).
For tio ar sedan jobbade jag i Buenos Aires och madde sa mycket battre efter ett par ar av tristess pa tva olika universitet i Sverige. Mina spanska var valdigt bra och jag njot av bo i Latinamerika igen, aven om jag minns att jag ibland kande mig lite ensam.
For fem ar sedan hade jag precis landat mitt forsta jobb i London och kande att jag holl pa att bygga upp nagonting nytt, nagot eget. London var spannande och jag alskade mitt jobb, hade underbara vanner och bodde alldeles vid Hyde Park vid Lancaster Gate.

Friday, March 28, 2008

Och i helgen ska det viss regna igen

Pasken var valdigt fin, i den metaforiska betydelsen. Vadret var hemskt med sno, hagel, regn och aska men jag och J hade det fint hemma och det var ack sa slappt. Stracklaste James Frey's "A Million Little Pieces" vilket trots alla groteska beskrivningar om alkoholens och drogornas inverkan pa manniskans psyke och kropp anda gjorde mig valdigt hungrig...

Vi trotsade vadret och tog oss upp till Hampstead Heath och gick och at en kalasmiddag pa Gaucho Grill, foljt av drinkar med en kompis i Camden. Och jag blev harligt festfull och fnissade mig till somns. Hann med att traffa en hel del vanner, formatterade om min harddisk (tog en hel dag bara att installera all mjukvara igen), var till Tate Britain och sov mycket. Framforallt jobbade jag knappt nagot, forutom att lasa ett par rapporter pa mandagskvall. Och sa stadade vi. Sa listan blev val "avtickad"!

Men jag ar sa innerligt trott pa det har kassa vadret. Jag vill ha var. Nu! Men jag vill inte gnalla infor J, for jag vet att hans standarsvar kommer att vara "men da flyttar vi till Sydney!" vilket inte ar vad jag vill hora. Men i maj blir det alltsa 11 dagar i Marocko. Oh, yes baby! Min fina van S ska ha gemensam fodelsedags fest med sin syster pa ett riad i Marakesh (S bor i NY, systern i Madrid) och jag och J har beslutat oss for att lagga var semester kring festen. Det ska bli Marakesh, oken, berg och beach. Hoppas pa exotiska kryddor, lantarnor, fargglada mattor, pepparmintste, cous-cous i massor och varmt vader.

Thursday, March 20, 2008

Easter bunny

Vad jag vill gora i pask:
- stracklasa en bra bok
- sova
- ata en god middag pa Gaucho Grill
- traffa vanner

Vad jag maste gora i pask:
- formatera min harddisk
- skriva en rapport
- stada
- ordna detaljer for Marocco resan i maj

Monday, March 17, 2008

Stockholmshelg

Stockholm var gra-trist och kyligt. Vi promenerade med hunden och jag fros som en tok i mina basketkangor. Sag pa svenk-tv i kvadrat - "Landet Runt" och Melodifestivalen (fast jag klarade bara av tva latar sedan gomde jag mig bakom min bok). Det ar sa fint och tontigt pa samma gang. Sverige ar sa litet, sa litet och sa tryggt.
Kom tillbaka till London igar kvall.

Thursday, March 13, 2008

Det blir inte sa mycket bloggande just nu

for jag jobbar minst 12 timmar per dag och vaknar varje morgon fore vackarklockan med en klump i magen. Jag kan inte halla reda pa alla dagar jag inte har haft tid att ata lunch och da jobbar jag anda hemmifran. Mitt standardsvar till alla slags forfragningar ar fornarvarande "efter pask?" Efter pasken kommer jag antagligen fa magsar av alla sociala aktiviteter som jag har committed myself to men det ar i alla fall battre an att fa magsar av att sitta limmad framfor datorn har hemma. Innan dess ska jag dock till Stockholm en svang for att fira far min. Hurra, hurra!