Tuesday, November 14, 2006

Kyligt i Mexico

Sitter i Mexico City och lyssnar pa lite julmedley via Pandora (vilken underbar, underbar liten website) och ar forkyld. Igar hade jag feber och kande mig desorienterad. Idag gor halsen sa ont att jag knappt kan svalja, men jag kan i alla fall tanka klart. Alltid nagot. Men forkylningen var trots allt ett litet pris att betala for den roliga helgen jag har haft (joda, jag vet precis vem jag fick den ifran). Mexico City is still a party town!

Dock ar det s-tans kallt har. Det blir riktigt kyligt i november och december, sarskilt efter ett par molninga dagar nar det inte ens varms upp under dagen. Man skulle ju kunna tro att med all luftfororening sa skulle det finns tillrakligt med vaxthusgaser att varma upp den har mangmiljon staden, men icke. Jag fryser som en hund. Och sa ar husen inte valisolerade heller, eller tillrackligt uppvarmda.
En latinamerikans van till mig skulle pa brollop till Skandinavien forra vintern och hon ringde mig och fragade vad hon skulle ha pa sig. (Min kompis ar mycket mer modemedveten an jag ar, och alltid valdigt snyggt kladd, sa jag blev lite forvanad nar hon ville ha mitt rad.) Hon trodde namligen inte att hon agde nagon klanning som var tillrakligt varm. Det tog ett tag for mig och forklara att aven om det kommer att vara -20 dar brollopets holls sa kommer det att vara varmt innomhus. Hon hade lite svart att forsta konceptet.

1 comment:

Skylla said...

Ja, det är verkligen SKILLNAD. Hur kallt det än är i Sverige så är det varmt inne och finns varmt vatten i kranarna UTAN att man blir ruinerad. Själv har jag aldrig i hela mitt liv frusit så mycket som en oktober i Paris när vi satt och väntade på att druvskörden i Champagne skulle dra igång. Vi satt inomhus fullt påklädda i dunsovsäckar och FRÖS så att vi höll på att dö. Lätt svultna p g a pengabrist, förvisso, men ändå!

Samma höst, i slutet av oktober, träffade jag en kvinna bördig från Kiruna i Aten. Hon påstod bestämt att hon aldrig frusit så mycket i hela sitt liv som hon gjorde där och då :)

Kramsi hjärtat mitt!