Tuesday, November 02, 2010

Hundratals brittiska män flyttar till Sverige varje år för kärlekens skull!

Det har var en intressant artikel: De flesta som invandrar till Sverige från Storbritannien pga en relation med en svensk medborgare, är män. Jag har länge varit imponerad över hur många svenska tjejer lyckas få sina brittiska pojkvänner att flytta med dem till Sverige. Sverige är ju inte det lättaste landet att integreras i; språket är svårt och klimatet bistert. Och även Sveriges största storstäder saknar Londons puls och utbud. Ändå flyttar männen. Pga kärlek till sina svenska partners. Jag känner själv till minst tre sådana förhållanden, där paret har träffats i London och hon efter några år säger "Nu vill jag flytta hem" och han följer med. Vem vet, det kanske finns föreningar i Stockholm, Göteborg och Malmö för dessa "medföljande"? Kanske sitter de på The Tudor Arms på tisdagskvällarna och pratar engelska och dricker sina pints och stöttar varandra i detta nya, underliga land? Jag finner det hursomhelst fascinerande!

7 comments:

Anonymous said...

Vad fint inlägg.

Anonymous said...

Vad fint inlägg.

Asiensvensk said...

Som Sverigepositiv utlandssvensk är jag inte alls förvånad.

För ett par med familjefunderingar är Sverige världens absolut bästa land. Och britter har det ändå lätt i Sverige.

Expats from de flesta västländer jag möter gapar när de hör våra förmåner. Föräldraförsäkring, fri utbildning upp till universitetet, fri hälsovård är viktigt för barnfamiljer.

Ser många välbetalda, framförallt amerikaner, runt omkring mig som kämpar för att få ihop både till pension, skol- och collegeavgifter för sina barn. Många har inte råd att flytta hem eftersom levnadsomkostnader här är är lägre och arbetsgivaren förser dem vissa förmåner.

Anonymous said...

Det stämmer säkert, men det som här i artikeln kallas "kärleksinvandring" består huvudsakligen av nysvenskar, som tar hit släktingar från sina hemländer.

Basilika said...

deadramaonline: Tack!

Asiensvensk: Det är klart att de förmåner vi har i Sverige spelar stor roll. Står man i valet mellan att bilda familj i Storbritannien och i Sverige, väger säkert Sverige oftast tyngst. Men det är intressant att dubbelt så många brittiska män som kvinnor flyttar till Sverige pga en relation.

Åke: Det som var intressant med statistiken var att Storbritannien stod ut, då mer än dubbelt så många män som kvinnor flyttade till Sverige pga en relation. Det enda andra landet som hade en liknande fördelning var inflyttning från Gambia...

Oskar said...

Tusentals thailändska kvinnor flyttar till Sverige varje år för kärlekens skull! Är det inte vackert och romantiskt..?

Anonymous said...

hehe, svenskar åker till Somalia/Irak mest att hitta kärlek! Det var oförväntat nyheter!