Monday, January 24, 2011

Kyoto i snö

Tillbaka i London efter fem veckor på resande fot. Allra, allra bäst var min vecka i Japan. Jag blev förälskad. Fick se Kyoto i snö, vilket var alldeles magiskt.
Eftersom jag sa upp mig från jobbet innan jag åkte (eller ja, min sista jobbdag var faktiskt i Hong Kong) så har jag just nu rätt mycket fritid. Idag har jag stekt ca 100 köttbullar och vart och köpt ett kökskåp från 1930-talet. Jag fick syn på det i en andrahandsaffär i lördags och det var så fint att jag dog lite. Skyndade mig tillbaka idag och drog fram kreditkortet. Ska få det levererat på onsdag. Det är den första icke-Ikea möbeln som jag köpt. Ett stort steg.
Så den närmaste tiden ska jag försöka få ordning på min lägenhet. Och sen drar jag till New York och Washington på några veckor, för det är sån't jag helst av allt vill göra när jag är ledig. Och sen blir det några veckor i Chile också. Efter det hoppas jag att jag har fått en ingivelse och vet vad jag vill göra härnäst.
Mina vänner säger att jag borde pröva Asien ett tag. Jobba i Hong Kong eller skaffa ett jobb inom en NGO i Kambodja. Kanske det... Fast just nu ska jag låtsas att jag ska stanna i London och hänga upp tavlor på väggarna och försöka rota mig lite.

2 comments:

Mi said...

Oh, vi är alltså lite i samma sits du och jag. Mellan två jobb.

Basilika said...

Åh, jag gillar det, "mellan två jobb". Jag vet ju inte vad mitt nästa jobb kommer att bli men jag tycker inte riktigt "arbetslös" passar!
Hoppas att du nu när du är frisk kan njuta av din nyvunna frihet.