Friday, September 22, 2006

Hippt

Barcelona verkar vara en valdigt "alternativ" stad. Det kan ju ha att gora med att jag bor nara Gracia men ibland har jag banne mig svart att se skillnad pa heroinisterna och de som klar sig i dyra "shabby chic" klader. Och aldrig har jag sett sa manga hockyfrillor (alltsa inte 80-tals stuket utan det dar alternativet som sags ratt mycket i Sverige for nagra ar sedan). Det ar aven en valdigt ung stad. Unga manniskor fran Europa och sydamerika flockas ju hit men man ser aven mycket foraldrar med smabarn, vilket jag inte ar sa van att se i stadskarnor (forutom Stockholm).

Mitt forsok att passa in strackte sig sa langt att jag inte rakade mig under armna pa fyra dagar. Jag ar inte sarskilt alternativ...


Utsikt fran var terass. Man kan faktiskt se La Sagrada Familia skymta fram till hoger bakom grannens parabol. Och rak fram ar Barcelona's egen gerkin. Och bakom det syns havet.

3 comments:

Maria, Barcelona said...

Nu är jag fördomsfull, jag vet. Men katalaner har riktigt fula frisyrer. Hockeyfrilla - på ett totalt otrendigt sätt. Och slingor. I alla möjliga färger. Alltid ofräscht. Och så gråbruna tänder till det.

Spanjorskor däremot, som bor här i stan. Tjusiga kvinnor. Med sina paranta hårföningar och eleganta kläder. Wow.

Efter drygt ett år i stan ser jag redan skillnad på katalaner och spanjorer. Märkligt vad man plockar upp koder snabbt.

Och ja, jag vet, jag dömer för hårt. Orättvist säkert. Men tendensen är tydlig. Barcelona är Katalonien. Madrid finns i ett helt annat land.

Basilika said...

Jag tror inte att det har sa mycket med fordomsfullhet att gora utan snarare ett faktum. Och katalanerna ar ju helt klart stolta over sin "alternativa" stil. Men hockyfrillorna ar ett mysterium for mig *leende*

nb said...

ahh, ironiska hockeyfrillor..!