Tuesday, December 18, 2007

Let's run with the dogs tonight

Ankom utan nagra storre problem till Sydney i fredags. Visst, det ar en lang flight men det var ok. Sov en del, sag flera filmer, lyssnade pa musik. Kan inte saga att jag skapat mig nagon uppfattning om staden an, annat an att de centrala delarna verkar ganska litet. Jamfort med London eller New York verkar inte Sydney sa varst stort. Fast fororterna stracker ut sig och det ar mest dar jag hangt de senaste dagarna och umgatts med Js familj.
Fororter ger mig dock latt klastrofobi och jag kande en valdig lattnad nar J forklarade att han inte kunde tanka sig bo sa langt fran stan som hans foraldrar och systar gor. Stuck in the burbs is a nightmare of mine...

Men stan ar fin och Sydney Harbour Bridge och operahuset ar precis sa vykort-lika jag hade forestallt mig. Och maten ar alldeles underbar! Har bara atit asiatiskt sen jag kom (Js mamma lagar fantstiskt god mat) och bara det ar ju a dream come true! Och sa snart jag slutar jobba (torsdag) sa ska J ta med mig pa utflykter i storstan.
Jag jobbar ju mandag till onsdag den har veckan, europeisk tid, sa 18.00-04.00 lokal tid. Det var tufft igar. I eftermiddags sov jag dock middag i tva timmar sa jag tror det gar lattare idag. Sen en dag (natt!) kvar och sen blir det semester. Men jag ser alldles halogd ut - har inte riktigt aterhamtat mig fran resan och jag har svart att sova pa dan, sa det har blivit alldeles for lite somn den senaste veckan. Hoppas att aterhamta mig under julhelgen.

2 comments:

Anonymous said...

åh åh åh sydney! missa inte fiken i surry hills bara. och världens bästa thai på crown street, nästan i korsningen cleveland street. aaargh jag får sån sydneylängtan att jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen... och bondi och coogee i all ära men missa inte alla andra stränder. maroubra är lite småcharmig också, och oftast lite lugnare. och aaaah, paddington och skobutikerna där... lord, jag måste sluta nu innan jag förlorar mig helt i minnen.

Basilika said...

Vi var till Prasits for Thai igar kvall! At bade red duck curry och "heavenly beef". Har nu kunnit med Bronte och Manley. Druckit drinkar langs Kings Street Wharf och pa Oxford Street. Shopping gar bort for the Aussie dolllar ar sa stark och kladerna sa valdigt dyra, men maten ar fantastisk! Och kaffet. Hello skim flat white *leende*