Thursday, August 30, 2007

P2 pa morgonkvisten

Vaknar halv fyra pa morgonen. Ligger kvar och forsoker somna om i en timme. Tander lampan och laser i 40 min. Gar upp, kokar en kopp te, satter pa P2, slar pa datorn, laser tidningar, jobbar lite. Jag tror att jag ar full av sov. Jag tror att min kropp av matt pa somn. 10-12 timmar per natt i nastan en vecka (mot 6-8 timmar i vanliga fall) ar ju alldeles underbart men nu verkar det ha tagit stopp. Just nu behover jag inte sova mer.

Maste saga att jag alskar P2. Har det pa i bakgrunden under dagen nar jag jobbar. Lite opera, lite clarinett koncert, lite jazz. Blir alldeles glad och varm.

Wednesday, August 29, 2007

Tid att dra till stan

Jag borjar langta efter att atervanda till civilisationen nu. Det ar inte lika kul att vara ute i sommarstugan nar det regnar och ar kallt. Flyger tillbaka till London nasta vecka och det ser jag fram emot. Aker nog tillbaka till Stockholm i helgen.

Sommaren blev ju inte den allra mest "somriga" men jag ar sa glad att jag har kunnat vara sa mycket i Sverige och har fatt tillbringa sa mycket tid harute pa landet. Och samtidigt ser jag fram emot hosten i London - teaterforestallningar, middagar och drinkar med vanner, lattepromenader och konstutstallningar. Och att fa ordning pa bostaden och vakna brevid J varje morgon. Och sa resorna sa klart. Hittills har jag en Stockholm weekend inbokad i oktober, 10 dagar i Washington DC + New York i november (jobb + lite, lite, lite semester) och sen Sydney december/januari. Ar sa glad att jag har bokat den dar USA resan. November ar verkligen guld att resa i (forra november var jag ju borta hela manaden!). Fa personer reser sadar innan jul sasongen har borjat, sa det ar ofta ratt bra priser, och samtidigt ar det en manad da man behover all uppiggning man kan fa. Skoj, skoj, skoj!
Nu ska jag ta mig en promenad. Forhoppningsvis haller regnet upp men for sakerhets skull tar jag nog pa mig stovlar och regnjacka.

Monday, August 27, 2007

Sommarslut?

Det var nio grader nar jag vaknade imorse och nu regnar det. Jag tror att Roslagssommaren ar over. Darfor ar jag sa glad att jag badade lange, lange i lorsdags nar det var vamt. Idag har jag dragit pa varmen i stugan och gar runt i farskinnstofflor. Ikvall kanske jag tander en brasa.

Thursday, August 16, 2007

Sliten

Jag har jobbat galet mycket den har veckan. Marknaderna har ju blivit fran vettet och borserna rasar och rantorna sjunker. Jag jobbar 12 timmars dagar och har svart att fa tid till att ata, an mindra att ga ut och ta en kaffe eller traffa nan for lunch.
Det var inte sa har jag hade tankt mig min vecka i London. Skulle ju promenera runt i stan med en latte i handen, ga och se utstallningar, traffa vanner och umgas med min hunk. Istallet stupar jag i sang om kvallarna, gar upp vid sex och jobbar sen frenetiskt hela dagen. Helg. Nu. Tack.

Monday, August 06, 2007

Vattenpump

Det var nan lista som gick runt for ett tag sen bland bloggarna som inneholl fragan om vilken ar ens dyraste agodel (bortraknat hus, bil och flygbiljetter). Jag skulle da ha svarat min klocka, som nog upp till alldeles nyligen var det fysiska ting som jag lagt ned mest pengar pa. Nu ar sa inte langre fallet. Jag har en ny statlig super-duper-dyr tingest i mitt agande. En splitter ny vattenpump! Det ni, det ar bling-bling.

Search function

Du vet att du tillbringar for mycket tid framfor datorn da du bladdrar igenom en bok, letande efter ett citat, och tanker att du kan val gora Ctrl+F sa gar det snabbare...

Sunday, August 05, 2007

I Roslagens famn

Har haft en alldeles fantastisk helg. Just en sadan perfekt helg pa landet da man gor valdigt lite. Jag har last och last och last. Suttit pa trappen och druckit kall ol i den varma sommarkvallen. Legat ute pa grasmattan i solstolen och last gamla modetidningar, druckit cola med is, suttit pa altanen och drukit te och lyssnat pa musik, gatt barfota i graset, cyklat pa grusvag och badat i sjon. Och sa har jag faktiskt varit och handlat ocksa, kort govsopor till atervinningsstationen och borjat sy om min Monsoon klanning som var lite for stor.

Friday, August 03, 2007

Mamma Scan och jag

I forrgar hittade jag en bit ben i en kottbulle jag hade kopt. Tanden gick inte sonder men det var inte sarskilt mysigt. Eller aptitligt. Man vet ju liksom redan vad de stoppar i kottbullarna. Behovde inte fler paminnelser om att det inte ar sa mycket notkott i dem... Sa jag ringde Scan och klagade (eller, jag ringde och sa "hej, jag hittade en benbit i en av era kottbullar", "Oj" sa de pa konsument kontakten "det ska det ju inte vara i dem") och nu ska det skicka ersattning. Forhoppningsvis ar det inte ett nytt paket kottbullar. Det later i alla fall mycket smidigare an att ringa Aftonbladet, for da maste man vara med pa kort och se sadar ledsen ut med hela sin familj, i koket.

Thursday, August 02, 2007

Bokslukar

Jag laser hur mycket som helst just nu. Sitter i solstolen och laser (joda, det har hant nagra ganger), sitter pa verandan och laser, laser pa trappan, laser i soffan, laser vid koksbordet, laser i sangen. Temat verkar vara "svenska kvinnor berattar sjalvbiografiskt". I bokhogen ligger: Priset pa vatten i Finistere av Bodil Malmsten (antligen!), 9 1/2 manad av Annika Lantz, Alla vilda av Birgitta Stenberg, Mei wenti! av Catarina Lilliehook, Hur man narmar sig ett trad av Eva Dahlgren och Mitt forsta liv ocksa av Bodil Malmsten (har inte kommit till den an). Ni ser trenden? I Stenbergs och Dahlgrens bocker hittar jag faktafel. Men det ar bara kul, far ge min besserwisser-sida lite utlopp. Gemensamt for dem allihopa ar att de inspirerar, pa ett eller annat satt. Far mig att vilja gora saker. Satta igang. Anvanda min kapacitet.

Har laddat ned mandarin lektioner till min ipod. Vill i allafall kunna utrycka nagra vanlighetsfraser till mina "svarforaldrar" i jul.