Saturday, January 17, 2009

Sidral Mundet

Mexikanska for invandrare skrev i hostas om mexikanernas hoga lask konsumtion. Sjalv dricker jag definitivt mer lask nar jag ar har an hemma i London. My addiction heter Sidral. Kolsyrad appeljuice skulle man val kunna kalla det men drycken ar sa mycket battre an sa. Jag gillar namligen inte appeljuice. Tycker att det ar for sott, for sliskigt. Sidral daremot ar inte alls sadar sot och sa ar den inte for mycket kolsyrad heller.

Har tillverkats sedan 1902 laser jag mig till, och ar gjord pa riktig appeljuice. Mexikanernas egen Apotekarns, alltsa. Dock tycker jag att det ar det markligt att jag aldrig har traffat pa Sidral utanfor Mexiko, trots att den ar sa otroligt popular har. (Finns formodligen i latino omraderna i US men de stader jag kanner och gar till affaren i - New York och DC - har jag aldrig traffat pa den.) Kanske ar det en case of Apotekarns jul/paskmust forbannelse - ingen utanfor Sverige verkar forsta det brillianta med den drycken. (Eller sa har det sagts mig - genom att jag inte gillade kolsyrade drycker som barn sa har det svenska lask arvet gatt mig helt forbi, med must, Champis, Trocadero och sockerdricka.)

En annan drycktillverkare som det inte gar att missa ar Boing som saljer icke-kolsyrad juice (eller, hur mycket riktig juice det ar i drycken vet jag inte...). Varje tacostand har en islada med Boing flaskor. Min favorit ar guava. Oj, nu blev jag torstig...

2 comments:

Marius Skogsstjärna said...

Jag känner mig så läst så att jag nästan blir rörd här...

Brukar också slurpa i mig cidral mundet. Med SUGRÖR. Den är god helt klart.

Lisa said...

Det låter väldigt gott! Är inte heller så mycket för sötsliskig läsk. Jag tror att man blir mer sugen på läsk när man är i värmen.