Thursday, May 15, 2008

The travelling salesman

Jag star i valet och kvalet om att ta med min laptop till Marocko. Jag maste jobba pa mandag, det ar inte forhandlingsbart, och jag hade tankt att jobba fran business centrat pa natt 5-stjarnigt hotell men det ar sa mycket meck med att ladda ned all mjukvara jag behover for en dags jobb. Dessutom betyder det att jag sitter inne i nan mork, trist lokal (min erfarenhet ar att business centrans softast ar grymt trista) pa andra sidan stan genom att de battre hotellen inte verkar ligga nara median i Marrakesh dar vart riad ligger. (Att jobba fran natt internet cafe funkar sallan for de brukar inte oppna sa tidigt som jag maste jobba, vilket ar vid halv sju-sju. Dessutom brukar de vara sa stokiga att jag far huvudvark.)

Sa nu funderar jag pa om jag ska ta med mig laptopen anda. Vart riad har inget wifi men jag har kollat runt pa natet och flera riad har det, sa jag tror nog att jag mot betalning skulle kunna fa hanga pa deras terass en dag och anvanda deras nat. Dock ar det ju inte sa idealt att resa runt i Marocko med en laptop (bara for en dags anvandning!) men vi kommer att spendera ett pa natter i Marrakesh innan vi flyger hem, sa jag tror nog att jag kan lamna laptopen med hotellagaren (igen, mot en liten betalning) och hamta upp den pa hemvagen.

Andra oviktiga uppdateringar: kopporna har forsvunnit och ersatts av sma, sma sarskorpor over hela kroppen. Inget mer kliande och inga nya koppor pa tva dagar nu. Fortfarande ingen aning om vad som orsakade det.

Helgen var forunderlig! Underbart vader och jag satt ute i tradgarden, i skuggan och laste mattidningar. (Jag alskar att bladdra i kokbocker och mattidningar, ni vet vilka jag menar, inte Allt om Mat eller Icas kokbok, utan de glossiga, glassiga med massor av bilder. Dock lagar jag hemst sallan mat efter recpet. Ja, jag lagar ju valdigt lite mat overhuvudtaget...) Var ute pa fodelsedagsfirande av fina Deb i lordags med sidenklanning, hoga klackar och goda drinkar. Och i sondags traffade jag en kompis fran Atlanta som var forbi London en svang. Underbart harligt att traffa gamla vanner. Tror att det var sju ar sedan sist men nar vi nu sags kandes det som forra aret. Blev alldeles mjuk och fluffig pa insidan *leende* Lyckades pressa in en middag pa mandagskvall ocksa.

Har lyckats bli forkyld och igar var en pina med varkande leder och latt feber. Ville bara sova hela dagen men var tvungen att jobba da vi har lojligt mycket att gora just nu. Mar battre idag aven om halsen svider lite. Hoppas pa att vara tipp-topp pa lordag da det blir fest i Marrakesh!

1 comment:

Lisa Christensen said...

Hoppas att det gått bra i Marocko! Det är alltid lite jobbigt med laptopen. Man vill ju ha den med, men samtidigt är man rädd att bli av med den och det är alltid lite lotteri om man kommer att kunna koppla upp sig eller ej...