Wednesday, May 06, 2009

Influensa eller Semester (Dag 5 i Mazatlan)

Jag vaknar och kanner att oj, det gor allt lite ont i halsen. Svaljer. Kanner efter. Andas in genom nasan. Jovisst, tilltappt ar det. Forkylningssymptom. Och om man ar i Mexico i maj 2009 sa ar det inte bara en forkylning. Da ar det sakert SVININFLUENSA. Alla slags scenarior svindlar framfor mig, inklusive en veckas karantan i Mazatlan. (Inte sa illa.) Men det ar nog bara en forkylning, tanker jag och vander mig i sangen. Men vanta nu. Kroppen varker! Halla influensa-symptom. Och varm ar jag ocksa. Sakert har jag feber. Attans, jag borde ha kopt pa mig lite Tamiflu, for sakerhets skull. Huvudvark kanske jag har ocksa. Ligger dar och ser Aftonbladets lopsedel framfor mig- for jag kommer definitivt att bli den forsta svenskan med konstaterad svininfluensa.

Ligger dar och tycker synd om mig sjalv. Armarna kanns tunga och axlarna varker. Men, hmm, inget mer. Vrider pa mig. Kan det vara att det jag kanner inte ar influsensa symptom, utan traningsvarken fran foregaende dags rugby-lek pa stranden? Och att jag kanner mig varm kanske beror pa att det ar 28 grader i rummet. Och den latta huvudvarken kanske mest beror gardagens alkoholintag?

Men jag bor nog ta det sakra fore det osakra och agera lite preventivt har. For forkyld vill jag ju inte bli. Stiger upp och letar efter tequila flaskan i koket (for alla mexikaner vet ju att ett shot eller tva, ar det basta sattet att stoppa en analkande forkylning). Hittar tequila flaskan i soporna. Kravlar tillbaka till sangen.
- Du drack upp den sista tequlian, muttrar jag.
- Mmmm, hors det fran Rs sida av sangen.
- Jag ville ha ett shot, fortsatter jag surt.
- Varfor vill du dricka tequila klockan atta pa morgonen? undrar R somndrucket.
- Mot influensan du vet, svarar jag. Medicinal purpuses.
Jag puffar upp kudden och somnar om. Somn ar ju som vi vet, ocksa valdigt bra mot fokylning.

1 comment:

Lisa Christensen said...

Usch! Även om Mexiko låter underbart annars skulle jag inte vilja åka dit nu...